Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Лючі відкрили меморіальну дошку полеглому Мирославу Яцку

Дата: 23.05.2024 17:52
Кількість переглядів: 85

Фото без опису
З Україною у серці, з любов’ю до рідної землі у душі – слова про нашого земляка Мирослава Яцка, який пройшов дорогою боротьби за волю та незалежність Української держави з часу АТО/ООС до свого останнього бою у повномасштабній російсько-українській війні.

Сьогодні, знаково у День Героїв, вдячні за подвиг, відвагу та мужність односельчани Мирослава Яцка відкривали на фасаді Лючанської гімназії Яблунівської селищної ради меморіальну дошку його світлої пам’яті.
Віддати шану щирому патріоту рідної землі прийшли рідні, близькі, друзі, представники влади, священники, побратими, учні та педагоги місцевого закладу освіти, односельчани, учасники пробігу до Дня Героїв, який цього дня відбувався у Яблунівській громаді.

Право відкрити меморіальну дошку воїну надали його дружині та сестрі. Священники освятили стелу і звершили панахиду за загиблим.
До місця увічнення пам’яті Мирослава Яцка поклали квіти шани та світло запалених свічок.

«Сьогодні, у велике свято української незламності, сили духу, самопожертви та гідності, вшановуємо пам’ять Героїв України, які у запеклому бою з одвічними ворогами скропили своєю кров’ю українську землю. Щирі співчуття родині та близьким Ярослава Яцка, який ціною власного життя захищав Україну та безхмарне майбутнє української нації», - зазначив у своєму виступі присутній на відкритті в.о. голови Косівської районної військової адміністрації Василь Жмендак.
Мирослав ЯЦКО (13.01.1975 – 06.03.2023) – Захисник України, солдат 108-ого окремого гірсько-штурмового батальйону (108 ОГШБ, в/ч А3715), героїчно загинув в районі населеного 
пункту Спірне Бахмутського району Донецької області

Пам’ятаємо…

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора