Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові увіковічнили пам’ять загиблих воїнів Юрія Лаврука та Миколи Гордія

Дата: 23.05.2024 18:04
Кількість переглядів: 62

Фото без опису
Їхні імена золотими літерами викарбувані на скрижалях української історії: на вівтар свободи рідної країни своє життя поклали косів’яни Юрій Лаврук та Микола Гордій.

Два мужні воїни, два сильні духом бійці, яким на вагах совісті та любові до України воля та незалежність української нації значили значно більше власних мрій, планів, свого життя.

Вони боронили родючі українські землі від навали окупантів, боролися за мирне, безхмарне небо над Україною, відвойовували загарбане, гнали ворога, рятували людські життя, загинули за Правду…

Сьогодні, у День Героїв, їхні імена увічнили на фасаді Косівського ліцею №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради, у дорогій серцю школі, де ще дітьми з нетерпінням чекали дзвоника з уроків, щоб поганяти шкільним подвір’ям свого безтурботного щасливого дитинства.

Церемонію відкриття пам’ятних стел Юрію Лавруку та Миколі Гордію розпочали хвилиною мовчання за всіма, у кого війна забрала найцінніше – життя.

Почесне право відкрити пам’ятні дошки Захисникам України надали родинам Героїв. Стели вічної пам’яті Юрія Лаврука та Миколи Гордія освятив отець-декан УГКЦ Роман Іванюлик.

З повагою та вдячністю про загиблих у своїх виступах говорили представники влади - Косівський міський голова Юрій Плосконос та голова Косівської районної ради Ганна Думітрак. Ліцеїсти підготували мистецьку виставу, у якій розповіли про героїчну боротьбу українського народу за свою волю, яка триває, на жаль, століттями.

До місця увічнення пам’яті Героїв лягли квіти шани. Квіти пам’яті до стел поклала також присутня на відкритті керівник апарату Косівської районної військової адміністрації Ірина Іванишин.

Юрій ЛАВРУК (04.10.1985 – 11.12.2023) – Захисник України, старший солдат, стрілець-зенітник зенітно-ракетного відділення зенітно-ракетного взводу в/ч А3029 Збройних Сил України. Загинув внаслідок наступально-штурмових дій противника в районі населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області.

Микола ГОРДІЙ (12.05.1993 – 01.05.2024) – Захисник України, молодший сержант, командир відділення взводу протитанкових керованих ракет в/ч А4821 Збройних Сил України. Загинув, виконуючи бойове завдання у районі населеного пункту Новоселівка Перша Покровського району Донецької області.

Назавжди в пам’яті та серцях вдячних за подвиг українців…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора