Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про грантову програму для ветеранів, які мають намір займатися підприємництвом

Дата: 27.05.2024 15:23
Кількість переглядів: 80

Фото без опису
Сьогодні, 27 травня 2024 року, в.о. голови Косівської районної військової адміністрації Василь Жмендак провів щотижневу нараду із головами територіальних громад, керівників установ та підприємств району.

На нараді йшлося про грантову програму для ветеранів, які мають намір займатися підприємництвом. Із даного питання доповів директор Косівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Віталій Кічеряк.

Урядовий проєкт «Власна справа» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць. За умовами урядової програми її учасники можуть отримати кошти на старт або розвиток власної справи. Натомість вони зобов’язуються створити нові робочі місця, кількість яких залежить від суми державної допомоги.

Фото без описуТак, гранти передбачено у розмірах:

-250 тис. грн. – для учасників бойових дій , людей з інвалідністю внаслідок війни за умови створення 1 робочого місця;

- 500 тис. грн. – для учасників бойових дій чи їхніх дружин, людей з інвалідністю внаслідок війни за умови створення 2 робочих місць;

1 млн. грн. – для учасників бойових дій , людей з інвалідністю внаслідок війни, які більше трьох років зареєстровані як ФОП. Вони зобов’язуються створити 4 робочі місця, щонайменше 2 з яких – для ветеранів чи людей з інвалідністю внаслідок війни.

Фото без опису

До слова, Прикарпаття знову у лідерах за кількістю ухвалених рішень щодо надання мікрогрантів.  Торік позитивні рішення отримали 20 заявників, які після коштів гранту зобов’язані створити 41 нове робоче місце. 

Детальна інформація щодо умов програми «Власна справа» https://is.qd/xBaklo


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора