Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Косівщині створили ще одну прийомну сім’ю

Дата: 03.06.2024 15:59
Кількість переглядів: 63

Фото без опису
У Кутській територіальній громаді на Косівщині створили ще одну прийомну сім’ю, в якій буде виховуватись одна дитина, позбавлена батьківського піклування.

Сьогодні 3 червня в.о. голови районної державної адміністрації – в.о. начальника районної військової адміністрації Василь Жмендак зустрівся з прийомною мамою, яка готова огорнути теплом та домашнім затишком  дитину, яка потребує особливої уваги та опіки.

Посадовець подякував прийомній матері за небайдужість та чуйне серце ,рішучий крок у створенні прийомної родини, особливо у час повномасштабної війни в державі.

На зустрічі сторони підписали договори про влаштування дитини на виховання та спільне проживання.

Фото без опису

«Сьогодні у нас важлива і приємна місія – створення ще однієї прийомної сім’ї у Косівському районі. Хочу подякувати прийомній матері за таке серйозне і непросте рішення. Дуже цінно, що вона вирішила поділитися своїм сімейним теплом з дитиною, доля якої досить непроста. Спостерігаємо позитивну тенденцію до створення прийомних сімей на Косівщині. Станом на сьогодні ми маємо 6 прийомних сімей і один дитячий будинок сімейного типу. У багатьох з них виховуються діти, які потребують батьківського виховання. Важливо, що дітям в цих родинах затишно і комфортно», підкреслив Василь Жмендак.

Довідково. Прийомна сім’я- це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Особи,  які створили прийомну сім’ю, отримують статус прийомних батьків, а діти-прийомних дітей.

Чужих дітей не буває, немає чужої біди! Прийміть дитину у родину!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора