Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’яті дітей, яких забрала війна

Дата: 04.06.2024 19:58
Кількість переглядів: 70

Фото без опису
Сьогодні всією Україною тихим шелестом шириться сумна мелодія розвішаних у зеленовітті дзвіночків: так в Україні вшановують пам’ять найменших, наймолодших жертв російської агресії, знайдених мертвими під завалами вщент зруйнованих будинків, невинно розстріляних в евакуаційних автівках, вбитих уламками смертоносної зброї.

Їх кількість з кожним роком війни невпинно росте. Понад тисячу поранених дітей, більше п’ятиста загиблих – вражаючі цифри покаліченого і понівеченого життя українських дітей. Через активність бойових дій та тимчасову окупацію частини територій нашої держави такі дані, на жаль, не є остаточними.

Фото без опису

До Всеукраїнської акції «Голоси дітей», започаткованої Першою леді України Оленою Зеленською, доєдналися і на Косівщині.

Сьогодні, в День вшанування пам’яті дітей, чиї життя відібрала війна, до Маєтку Святого Миколая запросили дітей із прифронтових областей України, які відпочивають в одному із оздоровчих закладів Косівського району.

Ці діти про жахіття війни знають не з чуток. Ці діти були в окупації, цим дітям по кілька разів на день під завивання сирен доводиться спускатися до сховища, щоб врятуватися від нищівних ворожих обстрілів, вони – діти війни…

Фото без опису

У Резиденції Благодійника, що у Пістині, захід світлої пам’яті невинно вбитих дітей розпочали молебнем. Поминальне моління звершили отці-декани Іван Близнюк, Роман Іванюлик та Петро Дяків. Разом зі священниками молилися директорка департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кучма, в.о. голови Косівської районної військової адміністрації Василь Жмендак, керівник апарату райдержадміністрації Ірина Іванишин, директор НПП «Гуцульщина» Юрій Стефурак, діти, працівники Парку та райдержадміністрації.

Від сьогодні у Маєтку ростиме дерево пам’яті про дітей, яких вбила країна-агресорка: сакуру посадили діти прифронтової України в знак шани до дітей, яким не судилося вирости, змужніти, побачити рідну країну сильною, квітучою, незалежною.

 

Фото без описуПронизливим передзвоном загомоніли дзвіночки, які присутні пов’язали на квітучому зеленим цвітом дереві життя. Дзвоники як символи життя маленьких янголів задзвеніли своїм болючим дзвоном, в якому ледь вчувалися голоси дітей, які більше не засміються, не мріятимуть, не потішать своїх батьків.

«Це голос до кожного з нас, щоб не забувати, кого ми щодня втрачаємо, щоб довести боротьбу до переможного кінця», - зазначила у своєму виступі директорка департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кучма.

Сьогодні у Резиденції Святого маленьких гостей частували солодощами, екскурсією поводили по Маєтку, де на малечу завжди чекає Миколай, організували майстер-клас із виготовлення янголів у пам’ять про вбитих війною дітей. Захід вів о. Василь Павлюк.

Фото без опису

Мрія в українців одна на всіх: Перемога і Мир, щасливе дитинство для всіх дітей, дитячі мрії, які неодмінно збудуться!

Світла пам’ять дітям, вбитим державою-терористкою…

Не пробачимо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора