Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підвищення обізнаності та компетенцій місцевих громад щодо надання підтримки ветеранам

Дата: 11.06.2024 14:59
Кількість переглядів: 92

Фото без опису
Минулого тижня Івано-Франківська обласна державна (військова) адміністрація спільно з громадською організацією «Сила Громади» провели серію навчань для працівників центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) щодо поведінкових методик та особливостей комунікації з ветеранами, членами сімей військовослужбовців, ветеранів, членів сімей загиблих захисників та захисниць України.

Кущові семінари відбувалися за ініціативи управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації облдержадміністрації на базі семи ЦНАП: Білоберізької, Бурштинської, Городенківської, Коломийської, Ланчинської, Рожнятівської та Яблунівської громад. Один із навчальних заходів відбувся також у приміщенні облдержадміністрації.

На локації ЦНАП у місті Городенка семінар відкрив заступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко. Посадовець відмітив важливість  події та висловив подяку за співпрацю в реалізації цього проєкту представникам Громадської організації «Сила Громади»  та Благодійного фонду «Волонтерське об'єднання «Веста», які були спікерами на заходах.

Зокрема, Владислав Бабир, госпітальєр, син військового, заступник керівника "Веста" ознайомив учасників з портретом ветерана, розвінчав стереотипи навколо ветеранів, пояснив, що таке бойовий досвід та які його наслідки, як бойовий досвід інтегрується у цивільне життя ветерана та надав практичні рекомендації щодо правильного і органічного спілкування з ветеранами, для уникнення тригерних тем та недоречних питань.

Тетяна Ціленко, психолог, травмотерапевт, дружина ветерана, керівниця психологічного відділу "Веста" з психологічної точки зору пояснила поняття нового досвіду та реакцій, які відбуваються з ветераном у цивільному житті. Психологиня ознайомила учасників з інструментами підтримки ветеранів для виходу з кризових ситуацій та пояснила, як правильно пропонувати допомогу та підтримку, а також навела приклади неправильних способів комунікації з людьми у стані горя та надала поради щодо правильного надання допомоги.

За підсумками проведеного навчанням працівники ЦНАП Івано-Франківської області отримали важливі знання та навички для ефективної комунікації з ветеранами, їхніми сім’ями та сім’ями загиблих Захисників і Захисниць України та зниклих за особливих обставин. Це сприятиме не тільки покращенню якості надання адміністративних послуг, а й забезпечить, за потреби, психологічну підтримку цих категорій громадян. Спільні зусилля Івано-Франківської обласної державної адміністрації та громадської організації «Сила Громади» допомагають будувати більш інклюзивне суспільство, де потреби ветеранів і їхніх родин займають пріоритетне місце.

Довідково:

Проєкт реалізується ГО «Сила Громади» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства» у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), та у межах програми конкурсів «ВАРТО: ЄДНАННЯ», яка фінансується з державного бюджету через Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора