Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рожнівська сільська рада відкрила станцію для виготовлення паспортних документів у ЦНАП

Дата: 21.06.2024 14:49
Кількість переглядів: 100

Фото без опису
20 червня 2024 року Рожнівська сільська рада зробила значний крок у розвитку місцевої інфраструктури, урочисто відкривши станцію для виготовлення паспортних документів у своєму Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП). Ця подія об'єднала місцевих жителів, представників духовенства та влади.

На заході був присутній заступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко, який високо відзначив зусилля місцевої влади . У своєму виступі на церемонії відкриття посадовець підкреслив важливість забезпечення якісних адміністративних послуг для кожного громадянина. «Відтепер жителі не лише Рожнівської громади, але й сусідніх населених пунктів зможуть отримувати паспортні документи без необхідності їздити до районного центру. Це значно спростить процес оформлення, зробить його швидшим та зручнішим, а також зменшить черги. Досвід Рожнівської сільської ради є прикладом для інших громад і доводить, що спільними зусиллями можна досягти значних результатів», – наголосив Богдан Футерко.

У рамках відкриття заступник голови облдержадміністрації вручив перший паспорт громадянина України для виїзду за кордон, який був оформлений ще у тестовому режимі на новій робочій станції.

На урочистостях також був присутній начальник Косівського відділу ДМС Петро Баранський, який зазначив, що нове обладнання суттєво зменшить навантаження на працівників територіального підрозділу ДМС та розширить спектр послуг, які надаються у Рожнівській громаді.

На завершення заходу голова Рожнівської сільської ради територіальної громади Сергій Радиш подякував усім, хто долучився до реалізації цього важливого проєкту, за підтримку та допомогу. Він підкреслив, що відкриття нової станції є лише частиною загального плану розвитку громади, який включає багато інших проєктів, спрямованих на покращення якості життя мешканців. «Відкриття робочої станції у ЦНАП Рожнівської сільської ради – це важлива подія, яка демонструє ефективну співпрацю Міністерства цифрової трансформації України, обласної адміністрації та місцевої влади і свідчить про те, що громада  спільними зусиллями може  вирішувати важливі питання та забезпечувати своїм мешканцям високий рівень сервісу», – додав сільський голова.

Довідково

Обладнання для виготовлення паспортних документів для ЦНАП Рожнівської сільської ради було придбано у 2021 році за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг у сумі 151,818 тис. грн та місцевого бюджету – 158,182 тис. грн.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора