Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення в.о. голови Косівської районної державної адміністрації – в.о. начальника районної військової адміністрації Василя Жмендака до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2024 09:05
Кількість переглядів: 77

Фото без опису
Шановні краяни!

22 червня в Україні щорічно відзначають День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни. Ця дата була встановлена Указом Президента 17 листопада 2000 року. У цей день ми вшановуємо пам’ять мільйонів загиблих у час Другої світової війни та інших війн, які довелося пережити нашому народові.

Ця дата є близька нашому серцю, адже ми сьогодні перебуваємо у стані війни із російськими фашистами і загарбниками. Ми на свої очі бачимо страшну розруху, кров і смерть наших військовослужбовців та співвітчизників. Ми на собі відчуваємо цей нестерпний біль і жахіття ганебної агресії російського імперіалізму.

Тому, вшанування пам’яті жертв війни є надзвичайно важливою та обов’язковою складовою суспільного життя в Україні. Україна склала і продовжує складати велику жертву під час різних війн у своїй історії.

Сьогодення нашої держави навчає нас особливо гостро усвідомлювати ціну свободи, миру та безпеки. Вшанування пам’яті тих, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за незалежність і свободу України, є нашим моральним обов’язком.

Нехай милосердний Господь упокоїть всіх, хто загинув у часі війни, там, де всі святі і праведні спочивають.

З повагою

В.о. голови Косівської районної
державної адміністрації – в.о. начальника
районної військової адміністрації
Василь ЖМЕНДАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора