Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Текучі звершили Архіпастирське богослужіння у храмі Пресвятої Трійці

Дата: 25.06.2024 10:11
Кількість переглядів: 72

Фото без опису
Вчора, у Понеділок Святого Духа, у селі Текуча, що у Яблунівській територіальній громаді, було храмове свято. До місцевої святині, церкви Пресвятої Трійці, на святкове богослужіння прийшло багато вірян: послухати слово Боже зібралися і дорослі, і діти.

Святкову літургію очолив Високопреосвященнійший митрополит Галицький Кир Андрій. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, єпископ Коломийський вікарій Івано-Франківської Єпархії ПЦУ Павло та запрошене духовенство із Івано-Франківська, Косівського та Надвірнянського деканатів Православної Церкви України.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які стоять на варті незалежності і свободи України, та увесь незламний український народ.

По завершенню служби Божої владика-митрополит Андрій привітав митрофорного протоієрея Миколу Миклащука, який свого часу був настоятелем церкви Святої Трійці у Текучі, із 90-річчям від Дня народження.

З благословення предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія митрополит Галицький Кир Андрій нагородив отця Миколу Миклащука митрополичою Благословенною Грамотою з відзнакою.

Митрополит Олександр подарував отцю Миколі Миклащуку Богослужбове Євангеліє апракос.

Фото без опису

Від імені в.о. голови Косівської районної військової адміністрації Василя Жмендака ювіляра привітав начальник відділу цивільного захисту та оборонної роботи Косівської райдержадміністрації Володимир Зузяк. Посадовець подякував священнику за багаторічне ревне служіння, сумлінну і жертовну працю на Славу Божу, вагомий особистий внесок у розвиток духовності на Косівщині.

Отця Миколу Миклащука привітав і Яблунівський селищний голова Юрій Коваль.

Насамкінець на церковному подвір’ї духовенство звершило Чин Малого освячення води та відслужило панахиду на могилах воїнів, уродженців села Текуча, полеглих за волю та незалежність України.

ФОТО із мережі Інтернет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора