Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Державна підтримка аграріїв

Дата: 08.07.2024 14:51
Кількість переглядів: 53

Фото без опису
Протягом останніх тижнів тривав прийом заявок на спеціальні бюджетні дотації на утримання поголів’я корів, кіз та овець. Прийом заявок відбувався через Державний аграрний реєстр.

Спеціальна бюджетна субсидія надавалася :

  • для аграріїв, які мають у власності від 3 до 100 корів (усіх напрямів продуктивності) передбачається виплата по 7 тис. грн на кожну голову.
  • для аграріїв, які утримують маточне поголів’я кіз та/або овець від 5 до 500 голів - у розмірі 2 тис. грн на одну голову.

На бюджетну допомогу для утримання поголів’я корів у Державний аграрний реєстр прийнято 14 815 заявок від аграріїв з різних областей України на загальну суму 607,8 млн грн.

Найбільше заявок надійшло від агровиробників, які зареєстровані у Хмельницькій (2360 заявок), Вінницькій (2049 заявок) та Івано-Франківській областях (1445 заявок).

На бюджетну допомогу для утримання поголів’я кіз та овець у Державний аграрний реєстр прийнято 1988 заявок від аграріїв з різних областей України на загальну суму 206,6 млн грн. Найбільше заявок надійшло від агровиробників, які зареєстровані в Закарпатській (784 заявки), Одеській(249 заявок) та Івано-Франківській областях (142 заявки)

Прикарпаття в лідерах серед поданих заявок, це є значним досягненням для економічної підтримки. Кошти спеціальної бюджетної субсидії отримають саме ті господарства, які їх використають на посилення стійкості аграрного сектора і подолання наслідків воєнних дій, збільшення виробництва вітчизняної агропродукції, а саме це забезпечує продовольчу безпеку краю.

Довідково:

Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора