Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося чергове засідання робочої групи з питань декомунізації і деколонізації на території Івано-Франківської області

Дата: 19.07.2024 08:46
Кількість переглядів: 66

Фото без опису
Як зазначила заступниця голови робочої групи Ірина Лакіза, процес декомунізації та деколонізації в області йде до завершення. Учасники засідання обговорили проблемні питання у територіальних громадах, а саме: де і скільки пам’ятників ще залишилось демонтувати, а також кількість вулиць, що потребують перейменування відповідно до Закону.

Зазначалося, що згідно зі статтею 8 Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», громади мали пів року – від 27 липня 2023 до 27 січня 2024-го – на те, аби самим визначитися з новими назвами вулиць і скверів, а тоталітарної і колонізаційної символіки у назвах топонімів та монументальних спорудах позбутися назавжди.

Ще три місяці – до 27 квітня – Закон надавав головам громад, які могли власним розпорядженням, перейменувати вулицю або провулок.

Якщо ж до того часу громада все ж не змогла позбутися маркерів ворога у публічному просторі, таке завдання Верховна Рада України переклала на начальників ОВА, які зобов’язані це зробити своїми розпорядженнями.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора