Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зʼявився новий вид покарання – пробаційний нагляд

Дата: 13.08.2024 19:59
Кількість переглядів: 51

Фото без опису
28 березня 2024 року набрав чинності Закон України №3342-IX «Про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального кодексів України та інших законодавчих актів України щодо удосконалення видів кримінальних покарань», яким впроваджується новий вид основного покарання - пробаційний нагляд.

Пробаційний нагляд — це основне кримінальне покарання, яке полягає в обмеженні прав і свобод засудженого, визначених законом і встановлених вироком суду, із застосуванням наглядових та соціально-виховних заходів без ізоляції від суспільства. На засудженого покладається низка обов’язків, за невиконання яких може бути застосовано більш суворе покарання.

Виконання покарання у вигляді пробаційного нагляду покладається на уповноважені органи з питань пробації за місцем проживання засудженого. У Косівському районі Івано-Франківської області виконання покарання у виді пробаційного нагляду покладається на Косівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора