Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безпечність харчових продуктів: в шкільних буфетах дозволено продавати лише корисну їжу

Дата: 08.09.2025 11:27
Кількість переглядів: 70

Фото без опису
Нещодавно пролунав перший дзвоник і в  переважній більшості українських міст діти повернулись за парти. Розпочали свою роботу і шкільні буфети.

Держава дбає про здоров’я маленьких громадян, тому в Україні є чіткі вимоги до організації харчування дітей у закладах освіти. Перелік того, що заборонено продавати в шкільних буфетах, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305.

Нагадуємо,  шкільних буфетах та їдальнях не можна реалізовувати:

Страви та продукти з високим вмістом солі та цукру, зокрема:

- солоні снеки (чіпси, сухарики тощо);

- кондитерські вироби з кремом, глазуровані цукерки, тістечка, торти;

- здобні булочки з великою кількістю цукру.

Напої:

- газовані солодкі напої;

- енергетики, тонізуючі напої;

- кава.

Фастфуд та продукти з високим вмістом трансжирів:

- гамбургери, хот-доги, шаурма тощо;

- продукти, що смажені у великій кількості жиру.

Продукти, що не відповідають нормам безпечності:

- з простроченим терміном придатності;

- без маркування;

- ті, що містять штучні барвники, підсолоджувачі, ароматизатори у перевищених кількостях.

Натомість у шкільних буфетах дозволяється продавати: свіжі фрукти та овочі, бутерброди з цільнозернового хліба, молочні продукти (з невисоким вмістом жиру та без доданого цукру), натуральні соки, питну воду.

Закликаємо всіх причетних до організації шкільного харчування суворо дотримуватись зазначених правил, а батьків школярів бути уважними до своїх  дітей і культури їх харчування!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора